Hanna Konarowska

Hanna Konarowska

Hanna Konarowska-Nowińska (ur. 24 maja 1983 w Warszawie) – polska aktorka.

Życiorys

Jest absolwentką The Lee Strasberg Theatre and Film Institute (2006).

Hanna Konarowska jest prawnuczką Jana Parandowskiego, wnuczką aktora Andrzeja Szczepkowskiego,
córką aktorów Joanny Szczepkowskiej i Mirosława Konarowskiego oraz młodszą siostrą aktorki Marii Konarowskiej.

Filmografia

    2002: Na dobre i na złe – Izabela, dziewczyna na basenie (odc.124)
    2003: Ludzie wśród ludzi – obsada aktorska
    2004-2005: Na Wspólnej – Klaudia Wiaderna
    2004: Kosmici – Beata Majewska
    2005: Kryminalni – córka Kuny (odc.21)
    2005-2006: Tango z aniołem – Zuzanna Wojnar
    2006: Oficerowie – zakonnica (odc.10,12)
    2007: Scherzo (etiuda szkolna) – obsada aktorska
    2007: Gra (etiuda szkolna) – tenisistka
    2008: Pitbull – Renata (odc.19-28,30-31)
    2008: Lejdis – Maria, sekretarka redaktor naczelnej
    2008: Czarny – Małgorzata
    2008: Leśne doły – Monika
    2010: Ojciec Mateusz – Sylwia Orska (odc.48)
    2010: Milion dolarów – Matylda
    2011: Na dobre i na złe – Joanna Bień (odc.469)
    2012: Paradoks – prostytutka Sylwia (odc.13)
    2012: Nad życie – Barbara
    2012: M jak miłość – Wioletta (odc.904,906,916)
    2012: Piąty Stadion – koleżanka Anny (odc.4)
    2014: Przyjaciółki – Agnieszka, siostra Szymona (odc.33,35-36)
    2014: Obywatel – pielęgniarka na strajku
    2014: Lekarze nocą – stażystka (odc.3)
    2015: Wkręceni 2 – pielęgniarka
    2015: Wata cukrowa – Greta
    2016: Komisarz Alex – Bożena Bogusz (odc.97)
    2016: Dwoje we troje – Anna, klientka banku, dziewczyna gitarzysty Michała, potem jego narzeczona i żona (odc.10,52)
    2016: Druga szansa – ciężarna pasażerka samolotu (odc. 1 sezon II)
    2017: PolandJa – żona Szymona (głos w telefonie)
    2017: Ojciec Mateusz – Alicja Miller, agentka Zaremby (odc. 215)
    2017: Gardenia (spektakl telewizyjny) – kobieta IV
    2018: Trzecia połowa – Zuzanna, partnerka Borysa
    2018: Tamtej nocy – Zuzanna Szwarc
    2019: Barwy szczęścia – Albina Węgrzyk
    2020: Zieja – konspiratorka
    2020: O mnie się nie martw – Natalia, siostra Artura
    2020: Chyłka. Rewizja – recepcjonistka w "Salusie"
    2021: Komisarz Mama – Natalia Wołowiec, matka Szymona (odc. 1)
    2021: Planeta singli. Osiem historii – Kasia (odc. 2)

Dubbing

    2013–2014: Sam i Cat jako Cat Valentine
    2010–2013: Victoria znaczy zwycięstwo jako Cat Valentine

źródło: wikipedia

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram