Loading...
Katarzyna Dąbrowska

Katarzyna Dąbrowska

Polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna, a także piosenkarka. W 2000 wzięła udział w odbywającym się na nidzickim zamku Festiwalu Piosenki Francuskiej, na którym zdobyła pierwszą nagrodę. Zdobyła także Grand Prix Ogólnopolskiego Konkursu Piosenki Francuskiej w Lubinie w kategorii amatorów.

W 2006 uczestniczyła w Międzynarodowym Konkursie Wokalnym w Petersburgu (II Nagroda w kategorii „Piosenka Aktorska”) i Konkursie Pamiętajmy o Osieckiej, w którym zajęła pierwsze miejsce. Rok później wygrała Studencki Festiwal Piosenki w Krakowie.

W 2007 ukończyła studia na wydziale aktorskim Akademii Aktorskiej w Warszawie.

Razem z Moniką Węgiel i Agnieszką Judycką tworzyła trio wokalne Amok. W grudniu 2011 wydały debiutancki album studyjny, zatytułowany Amok, utrzymany w klimacie jazzu i bluesa.

Filmografia:

2009 - "Zuzanna"

2011 - "Urodziny"

2015 - "Sprawiedliwy"

2017 - "Po prostu przyjaźń"

2020 - "Wyzwanie"

2021 - "1:11"

2022 - "Algorytmika"

 

Zobacz profil WojArt na Instagram Zobacz profil WojArt na Instagram